Peti studijski album - 1000 godina sam


 

Peti studijski album pod nazivom 1000 GODINA SAM izašao je na stranici BANDCAMP 15.08.2022. kao i na stranici ALEK MUSIC STORE.

Ovo je prvi album sa novom postavom. Pored Aleka na gitarama i vokalu bend čine Stevan na basu i Vlada na bubnjevima. Album ima 10 pesama na kojima se pojavljuju mnogobrojni gosti i to:

U pesmi KO SMO MI  prateće vokale peva Magdalena Armuš iz benda ARMUŠI. U istoj pesmi gostuje na klavijaturama njen brat, klavijaturista bendova ARMUŠI i The Doors tribute  benda THE DOORS RIDERS, Danijel Armuš.

Prateće vokale u pesmi LETIMO pevaju  Kristina Simović iz benda RUMBLE, Miloš Stošić Priestkiller frontmen čuvenih metal bendova OATHBRINGER / MOTORCHARGE / DEADLY MOSH i Stefan Kovačević Kovča frontmen i gitarista FOREVER STORM i STEFAN NEMANJA. Kovča je i bivši gitarista i prateći vokal benda ALEK.

ZLATNA OBALA je duetska pesma sa fenomenalnom Ivanom Panić iz benda ROCK ART. 

U naslovnoj numeri 1000 GODINA SAM ponovo se pojavljuje i sa Alekom duet peva fantastična Kristina Simović (RUMBLE)

Jedini instrumental na albumu je pesma MAGDALENA i u njoj se kao gost na klavijaturama  pojavljuje Nebojša Jakovljević Šone iz grupe OSVAJAČI.

U finalnoj numeri VELIKA PROMENA hor čine svi predhodni vokali : Ivana Panić, Kristina Simović, Magdalena Armuš, Stefan Kovačević Kovča, Miloš Stošić Priestkiller ali i Zoran Jeremić Jera gitarista bendova DEBELA NENSI i VESELE OSAMDESETE kao i Goran Kumrić pesnik, pisac i komičar.


Album je sniman od aprila do jula 2022. u studiju KG FILM FESTIVAL-a a mix je radio Alek u studiju ADS.

Za master se pobrinuo Stefan Kovačević Kovča i urađen je u njegovom BLACKSMITH studiju.


15.08.2022. izašao je i prvi video za pesmu ZAŠTO SE TRUDIŠ TOLIKO koja otvara album a plan je da svaka numera dobije svoj video oblik što možete ispratiti na ALEK MUSIC youtube kanalu


Популарни постови са овог блога

reverbnation